گاتر آشپزخانه

گاتر آشپزخانه برای جمع آوری آب حاصل از شستشو و یا تخلیه دیگ های غذا در آشپزخانه های صنعتی کاربرد دارد. گاتر آشپزخانه می بایست چند ویژگی مهم داشته باشد:

گاتر آشپزخانه می بایست در برابر مواد شوینده و اسیدی مقاومت لازم را داشته باشد.

  • مقاومت لازم در برابر درجه آب با درجه حرارت بالا را داشته باشد.
  • در برابر ضربه و یا عبور چرخ دستی سنگین مقاومت وزنی بالایی داشته باشد.
  • گاتر آشپزخانه می بایست بهداشتی باشد.
  • حجم بالایی از آب را در کوتاه ترین مدت زمان تخلیه کند (ضریب انتقال هیدرولیکی بالایی داشته باشد.)
  • رسوب در آن تشکیل نشود.

بهترین گاتر آشپزخانه کدام است؟

با توجه به این ویژگی ها می توان بهترین گزینه برای آشپزخانه های صنعتی را گاترهای پلاستیکی با درپوش پلی آمید یا استیل در نظر گرفت. البته لازم است مد نظر داشته باشید حتماً در آشپزخانه باید از استیل 316 ضداسید استفاده شود که عمر مفید بالایی دارد و در مجاورت مواد شوینده سیاه نمی شود. استفاده از انواع گریتینگ چدنی و گالوانیزه در آشپزخانه های صنعتی به دلیل خوردگی بالا و غیر بهداشتی بودن، پیشنهاد نمی شود. البته استیل 316 قیمت بالایی دارد و یک متریال لوکس محسوب می شود. گزینه ی مقرون به صرفه تر پلی آمید است. پلی آمید مشابه استیل در برابر مواد شیمیایی مقاومت بسیار بالایی دارد و بین مواد پلیمری دیگر در برابر حرارت نیز بیشترین مقاومت را از خود نشان می دهد. برای افزایش مقاومت در برابر ضربه و عبور وسایل سنگین نیز می توان از کامپوزیت پلی آمید و الیاف استفاده نمود. شرکت هاراتون آلمان انواع گاتر آشپزخانه با گریتینگ فایبرتک را ارائه می نماید که کیفیت و عمر مفید بالایی داشته و مورد تایید از نظر بهداشتی نیز هست.

برای مشاهدۀ تمامی مدلهای مخصوص آشپزخانه صنعتی با گریل پلی آمید کامپوزیتی اینجا کلیک کنید: گاتر پلی آمید

گاتر آشپزخانه

گاتر آشپزخانه


انواع گاتر اشپزخانه هاراتون

گاترهای مخصوص اشپزخانه ساخت شرکت هاراتون آلمان، در عرض 16 سانتیمتر و با ارتفاع 7.5 ، 9.5 ، 15 و 20 سانتیمتر عرضه می شوند. البته لازم به ذکر است گاترهای با ارتفاع 7.5 یا 9.5 برای فضاهای دارای محدودیت کف سازی کاربرد دارند و در در صورت امکان می بایست از گاترهای با ارتفاع بیشتر برای آشپزخانه استفاده نمود تا آب سریعتر و بدون سرریز به سمت خروجی اصلی هدایت شود. مدل 47060 هاراتون یکی از بهترین گزینه هاست که با توجه ابعاد بزرگ و شکل نیم دایره ساختار بدنه ی گاتر اشپزخانه، از ضریب انتقال هیدرولیکی بالاتری برخوردار بوده و از نظر بهداشتی نیز مناسب تر است.

گاتر صنعتی 47060

گاتر اشپزخانه 47060


 

گاتر آشپزخانه 47035

گاتر آشپزخانه مدل 47035

گاتر آشپزخانه مدل 47035

گاتر آشپزخانه مدل 47035 با عرض 16 و ارتفاع 15 سانتیمتر و گریتینگ از جنس پلی آمید، یکی دیگر از محصولات شرکت هاراتون آلمان می باشد که می توان از آن برای آشپزخانه های صنعتی استفاده نمود. این گاتر در کلاس مقاومت وزنی b125 عرضه می شود. این محصول قابلیت تعبیه خروجی از کف با سایز 110 بدون نیاز به قطعه ی جانبی و تنها با استفاده از گردبر را داراست. به این صورت که در هر ماژول یک متری گاتر می توان با سوراخ کردن محل مخصوص، از گاتر خروجی گرفت و آن را به لوله ی فاضلاب متصل نمود.

 

 

 

 

 

 

 


گاتر آشپزخانه و بهداشت

گاتر آشپزخانه نباید گوشه های تیز و سطوح زبر رسوب گیر داشته باشد. به عنوان مثال بتن یا سنگ دارای سطوح متخلخل هستند که دائم در معرض تجمع چربی و ذرات غذا می باشند. در صورت گیر کردن این ذرات در دیواره ها و کف گاتر، بعد از مدتی به منبع رشد باکتری و میکروب تبدیل می شوند و بوی نامطبوع در آشپزخانه ایجاد می شود. اما اگر کف و دیواره های گاتر صیقلی باشد و ضریب انتقال هیدرولیکی بالایی داشته باشد به آسانی مواد به صورت معلق در آب به سمت خروجی می روند و هیچ ماده ی اضافی داخل گاتر باقی نمی ماند. ضمن اینکه گریتینگ ها به آسانی قابل برداشتن هستند و می توان با شستشوی مداوم گاتر از ماندن مواد غذایی در آن جلوگیری نمود. تصویر زیر مربوط به گاتر پیش ساخته ای در یکی از خیابان های شهری است. همانطور که مشاهده می فرمایید رسوبات و لجنی که در کف گاتر نچسبیده و به آسانی با فشار بعدی آب از آن خارج می شود. این در حالی ست که حجم ذرات معلق در گاتر آشپزخانه بسیار کمتر از یک خیابان شهری است.

گاتر آشپزخانه و بهداشت

گاتر آشپزخانه و بهداشت

 

لینک های مرتبط: